Spirulina w proszku 250g VIMERGY
Spirulina-niebiesko-zielone algi, bogata w białko bo aż 70% białka w suchej masie, minerały, witaminy,chlorofil, aminokwasy i zdrowe tłuszcze. Spirulina jest łatwostrawna ze względu na brak celulozowych ścian komórkowych, co oznacza, że jej składniki odżywcze są bardziej dostępne biologicznie. Spirulina firmy Vimergy to idealny dodatek do codziennej diety.
Ze względu na swoje właściwości polecana jest sportowcom, osobom pracującym umysłowo oraz osobom starszym, alergikom oraz w trakcie rekonwalescencji.
Masa netto:250 g │ 83 porcje
Składniki : 100% spiruliny (Arthrospira platensis)
Sposób użycia: 1 miarkę / 1-2 razy na dzień , np. z koktajlem
1 łyżeczka (miarka) = 3g
Produkt nie powinien być spożywany przez osoby przyjmujące środki przeciwzakrzepowe zawierające antagonistów witaminy K (np. warfaryna i acenokumarol)
UWAGA! Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako zamiennik zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na składniki.
Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią, cierpisz na schorzenie lub przyjmujesz leki przed użyciem skonsultuj się z lekarzem.
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent: VIMERGY USA
Informacje żywieniowe:
Produkt wyprodukowany w USA z wód bogatych w minerały, nie pochodzi z Chin.
Nie stosowano środków chemicznych, napromieniania, herbicydów ani pestycydów. GRAS certyfikowany przez FDA, ISO 9001: 2015, GMP Certified USA Grown, Non-GMO, bezglutenowy, bez kukurydzy, bez soi, koszerny, przyjazny dla wegan i paleo. Nie zawiera żadnych dodatków ani wypełniaczy. 100% czysty.
INFORMACJE O ALERGENACH
Nasze produkty przygotowywane są w obiekcie przetwarzającym wyłącznie orzechy laskowe, a nie orzeszki ziemne. Jednakże dla zapewnienia najwyższej jakości wyrobów, każdorazowo po wyprodukowaniu produktu alergizującego następuje pełne czyszczenie i odkażanie części produkcyjnej. Pomieszczenie do pakowania jest testowane wymazami po każdej partii w celu sprawdzenia, czy nie ma zanieczyszczeń krzyżowych lub pozostałości białek, z oddzielnymi standardowymi procedurami operacyjnymi dotyczącymi przetwarzania alergenów.